Sober Living Houses

Patiënten van Vincere GGZ die een vijfdaagse dagbehandeling volgen, kunnen verblijven in een van de Sober Living Houses (SLH). Dit is een plek waar je zelfstandig, maar onder begeleiding kunt wonen gedurende de behandeling. Zo kun je op een ontspannen manier werken aan je herstel. In het weekend mogen patiënten naar huis. Indien noodzakelijk is het mogelijk om ook op zaterdag en zondag in het Sober House te verblijven. Bewoners poetsen en koken zelfstandig. Er zijn duidelijke regels en structuur. De slaapkamers zijn ingericht voor 2 personen. Een verblijf in een SLH is niet verplicht, het is een service die Vincere Groep aanbiedt. Daarom betaal je alleen een vergoeding voor het eten. Er zijn Sober Living Houses in Amsterdam, Venlo, Heerlen en Sittard.

Wie verblijven er?

In de SLH’s verblijven mensen met bijvoorbeeld een alcoholverslaving, cannabisverslaving, cocaïneverslaving, gameverslaving, gokverslaving, of seksverslaving. Maar ook voor mensen die naast een verslaving kampen met een psychische stoornis (dubbele diagnose) is een verblijf in een Sober Living House vaak ideaal.

Waarom?

Er zijn verschillende redenen om in een Sober Living House te verblijven. Zo kan een verblijf in een SLH kan ideaal zijn als de reisafstand groot is, maar het kan ook een veilige plek zijn omringd door ervaringsdeskundigen, behandelaars en lotgenoten. Bovendien is een SLH een goede oplossing voor patiënten die:

– Lang moeten reizen 
– Thuis niet terecht kunnen
– Bang zijn voor een terugval
– Gebaat zijn bij duidelijk regels en structuur
– Kampen met een psychische stoornis (dubbele diagnose)

Tijdens het verblijf kunnen patiënten hun leven weer op orde krijgen en werken aan re-integratie. Daardoor kunnen ze na de behandeling met een goed gevoel weer terug naar huis.

Vincere Groep

“Improving your lifestyle!”; jouw levensstijl verbeteren. Dát is het doel van Vincere Groep: dé geestelijke gezondheidszorginstelling, gespecialiseerd in het behandelen van verslavingen. Bij ons staat de patiënt centraal. Daarom kiezen we voor een persoonlijke aanpak en willen jou de beste zorg bieden. Vincere GGZ is gespecialiseerd in het behandelen van dubbele diagnoses en heeft speciale ouderen groepen (50+). Bovendien zijn er korte wachttijden en patiënten hoeven geen eigen bijdrage te betalen. Als de zorgverzekering niet het volledige bedrag vergoedt, betaalt Vincere GGZ de rest. Wij vinden namelijk dat iedereen recht heeft op een goede behandeling! Ook worden naasten intensief bij het traject betrokken. Daarnaast is er na de behandeling een uitstekend nazorgtraject om een terugval te voorkomen. 

Vincere GGZ biedt de volgende behandelingen aan: 

Poliklinische avondbehandeling
(eenmaal per week)
Avondbehandeling
(twee avonden per week)
Tweedaagse dagbehandeling
(twee dagen van 9.00 tot 17.00 uur)
Dagbehandeling
(vijf dagen per week van 9.00 tot 17.00 uur)
– Behandeling in een kliniek in Nederland
– Opname in een kliniek in Portugal of Zuid-Afrika

Wil je meer informatie? Bel naar 085 – 401 25 75 of mail naar info@vincere-groep.com.

 

 

Waarom Vincere Groep?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika

 

Direct aanmelden

 

 

 

 

Sober House

Locaties

Patiënten die een vijfdaagse dagbehandeling bij Vincere GGZ volgen, kunnen verblijven in een van de Sober Living Houses (SLH) van Vincere Groep. Dit is een plek waar je zelfstandig, maar onder begeleiding kunt wonen gedurende de behandeling. Een verblijf in een SLH is ideaal als je ver moet reizen, maar het is ook veilige plek omringd door ervaringsdeskundigen, behandelaars en lotgenoten. Bewoners poetsen en koken zelfstandig. De slaapkamers zijn meestal ingericht voor 2 personen. Er zijn Sober Living Houses in Amsterdam, Venlo, Heerlen en Sittard. Deze liggen op dezelfde plek of dichtbij de behandellocatie. 

 

 

Copyright © Soberhouse.nl | Vincere Groep - Privacyverklaring - Disclaimer